Buitenschoolse opvang.


De buitenschoolse opvang van Klein Kamerik vangt kinderen op van de Wijde Blik en de Eben Haëzer school in Kamerik. Wij zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7.30 uur tot 9.00 uur en van 14:30 uur tot 18.15 uur. In de vakanties en op studiedagen zijn wij geopend van 7.30 uur tot 18.15 uur.

 

Mocht u opvang vanaf 07.15 uur nodig hebben is dit ook alle dagen mogelijk.

Voorschoolse opvang

De voorschoolse opvang is geopend van 7.30 uur tot 8.30 uur. (eventueel is het ook mogelijk om vanaf 7.15 opvang te krijgen)

Uiterlijk 8.10 uur moet uw kind gebracht zijn omdat we dan richting de scholen vertrekken. Tijdens het lopen dragen we veiligheidsvestjes, zodat de kinderen goed zichtbaar zijn voor het overige verkeer. De jongste kinderen zullen met de stint of de bakfiets naar school gebracht worden.


Eenmaal op school begeleiden we de kleuters met het opruimen van hun jas en tas echter stimuleren wij ook hier in de zelfredzaamheid. Als de bel gegaan is, lopen we mee naar de klas en we zwaaien ook nog even bij het raam. Vanaf groep 3 gaan de kinderen zelfstandig naar de klas en wordt er op het plein afscheid genomen.


Naschoolse opvang

Als de school uit is staan wij klaar om uw kind op te vangen. 

De 10 jongste kinderen mogen mee in de stint.

De overige kinderen gaan lopend naar de BSO en ook dan dragen de kinderen weer veiligheidsvestjes. 

We lopen met 1 pedagogisch medewerkster en maximaal 10 kinderen. Als er meer dan 10 kinderen zijn, lopen we met 2 pedagogisch medewerksters. Als we bij Klein Kamerik aankomen, staat de tafel gedekt klaar. We eten fruit en drinken water en/of thee, terwijl er ondertussen lekker gekletst wordt.

 

Na het eten zetten de kinderen zelf hun bord en beker op het aanrecht en kunnen ze vrij gaan spelen, binnen of buiten of deelnemen aan de activiteit die die dag wordt aangeboden.

Binnen hebben we keuze uit veel verschillende speelmaterialen, zoals: lego, playmobil, treinbaan, muziekinstrumenten, verkleedkleren, een poppenhoek, clics, kapla enz. Ook hebben we een groot atelier met veel verschillende knutselmaterialen en een spelletjeskast met spelletjes voor alle leeftijden.

Buiten hebben we een grote natuurlijke tuin, waarin naar harte lust gevoetbald kan worden, waar je lekker kan ravotten, boompje klimmen kan, fietsen/steppen, of waar je heerlijk in de zandbak en met de modderkeuken kan spelen. Bij warm weer wordt regelmatig de sproeier aangezet of halen we het buikschuif zeil te voorschijn.

 

Kortom iedere middag vliegt voor bij!

Lees meer over ons activiteitenaanbod. 

Tijdens de schoolvakanties

Tijdens schoolvakanties is de BSO de hele dag geopend van 07.30 uur tot 18.15 uur.(of vanaf 07.15 als u dit pakket afneemt)

Er worden dagelijks 3 activiteiten aangeboden; 1 voor de bovenbouw kinderen, 1 voor de onderbouw kinderen en een sport/spel activiteit. De kinderen mogen hier vrijblijvend aan deelnemen. Daarnaast worden er ook uitstapjes gedaan buiten de deur. Hier wordt u altijd vooraf over geïnformeerd en vragen wij u toestemming voor. Als er een vakantie aanbreekt wordt u via de mail op de hoogte gehouden wat de plannen zijn voor in de vakantie. Met de zomervakantie krijgt u een zomerboek opgestuurd via de mail met daar in een overzicht van de activiteiten en de uitstapjes die dagelijks worden aangeboden 

Vakantie bij Kinderopvang Klein Kamerik